Μπάιντεν: Θα χρειαστεί χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού σε φυσιολογικά επίπεδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Θα χρειαστεί χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού σε φυσιολογικά επίπεδα
Οι αναφορές του προέδρου έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 7,7% για τον Οκτώβριο.

Τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το ότι ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας την Παρασκευή σε συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, ο Μπάιντεν είπε πως «θα χρειαστεί χρόνος για να φέρουμε τον πληθωρισμό και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα».

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι ανοιχτός «σε καλές ιδέες που θα συνεχίσουν να μειώνουν τον πληθωρισμό και θα συνεχίσουν να δημιουργούν μια οικονομία που δουλεύει για όλους».

Οι αναφορές του προέδρου έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 7,7% για τον Οκτώβριο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και σημαντικά πιο πάνω από τον στόχο του 2% που θέλει να φτάσει η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Η κάμψη του πληθωρισμού τον Οκτώβριο ενίσχυσε τις προσδοκίες για το ότι η Fed θα προχωρήσει σε χαλάρωση της «σφιχτής» νομισματικής της πολιτικής το επόμενο διάστημα, αλλά δηλώσεις αξιωματούχων της τράπεζας, όπως αυτές του Τζέιμς Μπούλαρντ, «έδειξαν» σε συνέχεια της αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κόλινς (Fed): Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ - Στο «τραπέζι» οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων

Έρευνα: Αύξηση μισθών 4,6% στις ΗΠΑ το 2023 - Ερώτημα η πορεία του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider