«Καλάθι του νοικοκυριού»: 6η εβδομάδα εφαρμογής και «έχουμε νέα χαμηλότερα ρεκόρ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καλάθι του νοικοκυριού»: 6η εβδομάδα εφαρμογής και «έχουμε νέα χαμηλότερα ρεκόρ»
Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αυριανών τιμών των προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού».

«Έκτη εβδομάδα "Καλαθιού" και οι μειώσεις συνεχίζονται» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Από τα 816 προϊόντα σε 16 αλυσίδες, 70 είχαν αύξηση (9%), 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%). Σε σύνολο αξίας καλαθιού, έχουμε σημειώσει νέα χαμηλότερα ρεκόρ! Αύριο τα αναλυτικά στοιχεία και η σειρά» πρόσθεσε.

Τα 16 καλάθια

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν 16 διαφορετικά καλάθια του νοικοκυριού. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Bazaar, Γαλαξίας, Discount Markt, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, My Market, Market in, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Χαλκιαδάκης, Πίτσιας, το ηλεκτρονικό κατάστημα e-fresh.gr, η e-food και η Wolt Market.

Ο καταναλωτής μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα e-katanalotis και να δει σε αυτό το link (https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket) όλα τα προϊόντα που απαρτίζουν τα καλάθια, επιλέγοντας το ανάγλυφο σήμα της κάθε αλυσίδας. Η τιμή των προϊόντων που αναγράφεται αφορά στην εβδομάδα 30-11-2022 με 06-12-2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Η χώρα μας θα επιτύχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων και το 2023

Goldman Sachs: Σχεδιάζει να αναπτύξει το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Φόβοι για ελλείψεις τροφίμων στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider