Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να αποκατασταθούν οι ενεργειακές ζημιές από τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να αποκατασταθούν οι ενεργειακές ζημιές από τον πόλεμο
Οι βομβαρδισμοί που κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταστρέψει τις μισές από τις βασικές υποδομές της χώρας.

Σε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια υπολογίζει η κυβέρνηση της Ουκρανίας το ποσό που θα χρειαστεί να διατεθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και της κεντρικής θέρμανσης της χώρας, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του ΟΟΣΑ, ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί που κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταστρέψει τις μισές από τις βασικές υποδομές της χώρας.

Ο ίδιος είπε πως για την αποκατάσταση των ζημιών στον ενεργειακό τομέα θα χρειαστούν περίπου 500 εκατ.. δολάρια και άλλα τόσα θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν σημειωθεί στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης της Ουκρανίας.

«Η κύρια προτεραιότητα είναι η επιβίωση και να αποκαταστήσουμε γρήγορα τις ζημιές για να περάσουμε τον χειμώνα» συμπλήρωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τον Σμιχάλ, η Ουκρανία θα χρειαστεί 349 δισ. δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την G7  περισσότερα όπλα και φυσικό αέριο

Όρμπαν: Το βέτο στην στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία φέρνει «πονοκέφαλο» στις Βρυξέλλες

gazzetta
gazzetta reader insider insider