Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την G7  περισσότερα όπλα και φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από την G7  περισσότερα όπλα και φυσικό αέριο
Κάλεσε τη Ρωσία να κάνει βήματα προς τη διπλωματική λήξη του πολέμου, αποσύροντας τα στρατεύματα της από την Ουκρανία για την περίοδο του πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από την ομάδα των G7 επιπλέον στρατιωτική ενίσχυση και την προμήθεια φυσικού αερίου για να ανταποκριθεί η χώρα του στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Reuters, σε τηλεδιάσκεψη με τους εκπρόσωπους των G7 ο Ζελένσκι ζήτησε την προμήθεια 2 δισ. κυβικών μέτρων για τον χειμώνα, νέα τανκ και μονάδες πυροβολικού καθώς και όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Ακόμα, ο Ζελένκι κάλεσε τη Ρωσία να κάνει βήματα προς τη διπλωματική λήξη του πολέμου, αποσύροντας τα στρατεύματα της από την Ουκρανία για την περίοδο του πολέμου.

«Εάν η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις από την Ουκρανία, θα διασφαλίσει ένα βιώσιμο τέλος των εχθροπραξιών. Δεν βλέπε λόγο ώστε η Ρωσία να μην το κάνει αυτό τώρα. Άλλωστε, είναι η περίοδος των Χριστουγέννων» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι πρότεινε τη σύγκληση μιας «συνόδου κορυφής για την παγκόσμια ειρήνη» για τη χώρα του, «για να αποφασίσουμε πώς και πότε μπορούμε να εφαρμόσουμε τα σημεία της ειρηνευτικής φόρμουλας στην Ουκρανία».

Πηγή φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο «αόρατος» πόλεμος του δολαρίου που ξέσπασε παράλληλα με την εισβολή στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider