S&P Global: Ανάσχεση στην πτώση της βρετανικής οικονομίας τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P Global: Ανάσχεση στην πτώση της βρετανικής οικονομίας τον Δεκέμβριο
Σύμφωνα με την έκθεση της S&P Global, «τα στοιχεία του Δεκεμβρίου προσθέτουν στην άποψη πως η Βρετανία βρίσκεται σε ύφεση».

Μικρότερη πτώση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global.

Ο σύνθετος PMI για τη βρετανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 49 μονάδες έναντι 48,2 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 48 μονάδες.

Ο PMI μεταποίησης στη Βρετανία διαμορφώθηκε στις 44,7 μονάδες έναντι 46,5 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 46,3 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών στη Βρετανία διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες έναντι 48,8 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 48,5 μονάδες.

Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την έκθεση της S&P Global, «τα στοιχεία του Δεκεμβρίου προσθέτουν στην άποψη πως η Βρετανία βρίσκεται σε ύφεση, υποδηλώντας συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3% για το δ΄ τρίμηνο του 2022 και μετά από τη συρρίκνωση 0,2% για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο».

Τα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία έρχονται μετά από τις ανακοινώσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, που κινήθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P Global: Παραμείνει σε συρρίκνωση η επιχειρηματική δραστηριότητα σε Γερμανία και Γαλλία

Βρετανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις και ανησυχία για τον «αέρα» που έχουν οι καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider