Κίνα: Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022 - Ρεκόρ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022 - Ρεκόρ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα
Για τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν τις 455.000.

Αύξηση 1,9% κατέγραψαν για το 2022 και σε ετήσιο επίπεδο οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα, παρά τις προκλήσεις που έθεσαν στην οικονομία της ασιατικής χώρας τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας, τα οχήματα που πωλήθηκαν συνολικά για το 2022 έφτασαν τα 20,5 εκατ.

Για τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις λιανικές έφτασαν τα 2,17 εκατ. οχήματα, ενισχυμένες κατά 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 καθώς οι καταναλωτές «πάτησαν» σε κρατικά μέτρα ενίσχυσης για την αγορά οχημάτων, όπως οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα και η μείωση φόρου για αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού.

Οι λιανικές πωλήσεις των νέων ενεργειακά οχημάτων -περιλαμβάνουν τα πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα- έφτασαν τα 5,67 εκατ. το 2022, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το 2021 και κινούμενες σε νέο ιστορικό υψηλό.

Για τον Δεκέμβριο, καταγράφηκαν 640.000 πωλήσεις νέων ενεργειακά οχημάτων (αύξηση 35% σε ετήσιο επίπεδο), με τις πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων να φτάνουν τις 455.000.

Η συνολική παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα αυξήθηκε κατά 11,6% για το 2022, παρά την κάμψη 15% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

bwin: Δίπλα στην κοινωνία, δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη!

Renault: Συνεργασία με την Punch Torino για diesel κινητήρες χαμηλών ρύπων

gazzetta
gazzetta reader insider insider