Κίνα: Σε ιστορικό υψηλό τα νέα δάνεια των τραπεζών το 2022 - Στα 21,31 τρισ. γουάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σε ιστορικό υψηλό τα νέα δάνεια των τραπεζών το 2022 - Στα 21,31 τρισ. γουάν
Καθώς το Πεκίνο στηρίζει την οικονομία που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Απροσδόκητη αύξηση εμφάνισαν τα νέα δάνεια από τις τράπεζες της Κίνας για τον Δεκέμβριο του 2022, με το προηγούμενο έτος να σημειώνεται τα υψηλότερα επίπεδα δανεισμού όλων των εποχών στην ασιατική χώρα καθώς το Πεκίνο στηρίζει την οικονομία που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, οι τράπεζες της χώρας παρείχαν 1,4 τρισ. γουάν (206,7 δισ. δολάρια) σε νέα δάνεια τον Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως ο νέος δανεισμός θα υποχωρήσει κατά 1,1 τρισ. γουάν.

Σε ετήσιο επίπεδο, τα νέα δάνεια από τις τράπεζες της Κίνας ήταν αυξημένα κατά 1,13 τρισ. γουάν σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο δανεισμός των νοικοκυριών -τα στοιχεία περιλαμβάνουν τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια- υποχώρησαν στα 175,3 δισ. γουάν για τον Δεκέμβριο 262,7 δισ. γουάν τον Νοέμβριο, ενώ ο δανεισμός των επιχειρήσεων αυξήθηκε στα 1,26 τρισ. γουάν από 883,7 δισ. γουάν τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, σε ετήσιο επίπεδο τα νέα δάνεια στην Κίνα έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 21,31 τρισ. γουάν έναντι 19,95 τρισ. γουάν το 2021, που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Πεκίνο ζητά μέτρα κατά της COVID-19 που να στηρίζονται στην επιστήμη για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Κίνα: Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022 - Ρεκόρ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider