Χάρκερ (Fed): Προς το 0,25% οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων - Δεν αναμένει ύφεση στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάρκερ (Fed): Προς το 0,25% οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων - Δεν αναμένει ύφεση στις ΗΠΑ
Ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως αναμένει μερικές επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας εντός του 2023.

Μήνυμα για αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) κατά 0,25% ή 25 μονάδες βάσης έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της Fed και επικεφαλής της Fed στη Φιλαδέλφεια, Πάτρικ Χάρκερ.

Μιλώντας στο Reuters, ο Αμερικανός τραπεζίτης αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) που θα γίνει στο τέλος του Ιανουάριου, στον απόηχο των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο του 2022.

«Η Fed χρειάζεται να στραφεί σε αυξήσεις 25 μονάδων βάσης» δήλωσε ο Χάρκερ, ενώ τον Δεκέμβριο η τράπεζα είχε προχωρήσει σε αύξηση 50 μονάδων βάσης.

Ο Χάρκερ πρόσθεσε πως αναμένει μερικές επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας εντός του 2023, ώστε να περιοριστεί περαιτέρω ο πληθωρισμός. «Πιστεύω πως έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα για τον πληθωρισμό» πρόσθεσε το στέλεχος της Fed.

Ακόμα, ο Χάρκερ ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα εμφανίσει ύφεση για το 2023, αλλά συμπλήρωσε ότι αναμένει μια επιβράδυνση της ανάπτυξης κάνοντας λόγο για ανάπτυξη 1% το τρέχον έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Barclays αναβάθμισε την πρόβλεψή για το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο - «Βλέπει» ύφεση μέχρι τα τέλη του '23

gazzetta
gazzetta reader insider insider