Eurostat: Ακριβότερη κατά 16% η πίτσα στην Ένωση σε σχέση με πέρυσι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Eurostat: Ακριβότερη κατά 16% η πίτσα στην Ένωση σε σχέση με πέρυσι
Το κόστος της πίτσας και της γαλλικής τάρτας κις που πωλούνται στα καταστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 16% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ένωσης.

Το κόστος της πίτσας και της γαλλικής τάρτας κις που πωλούνται στα καταστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 16% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ένωσης.

Καθώς οι λάτρεις της πίτσας στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Εθνική Ημέρα Πίτσας στις 9 Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές στην ΕΕ θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν ένα κομμάτι από το πιο φημισμένο ιταλικό γρήγορο φαγητό.

Ωστόσο, το ποσοστό πληθωρισμού στην πίτσα ποικίλλει ευρέως σε όλη την ΕΕ, με την Ουγγαρία να είναι στην κορυφή του διαγράμματος της Eurostat με 46% ετήσια αύξηση τιμής και ακολουθούν η Λιθουανία και η Βουλγαρία με 39% και 37% αντίστοιχα.

Οι μικρότερες αυξήσεις στην τιμή της πίτσας και του κις, που συγκεντρώνονται στον νέο δείκτη της Eurostat, καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+7%), στην Ιταλία (+10%) και στη Γαλλία (+13%).

Ο συνολικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη αυξήθηκε τον Δεκέμβριο κατά 9,2% σε ετήσια βάση, με μια αύξηση 13,8% στο φαγητό, το ποτό και τα προϊόντα καπνού, ανακοίνωσε η Eurostat τον περασμένο μήνα.

Η Eurostat κατηγοριοποιεί «τα προϊόντα της πίτσας και του κις στις ποικιλίες που πωλούνται στα καταστήματα, έχουν ως βάση το αλεύρι και παρασκευάζονται με κρέας, ψάρι, θαλασσινά, τυρί, λαχανικά ή φρούτα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Seajets: Απέκτησε το εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο Costa Magica -Εδραιώνει τη θέση της ως σημαντικός παίκτης στη Μεσόγειο

ΕΚΤ: Σταθερές οι κεφαλαιακές απαιτήσεις το 2023 καθώς οι τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider