Βρετανία: Κυρώσεις στον πλουσιότερο άνθρωπο της Βουλγαρίας για λόγους διαφθοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Κυρώσεις στον πλουσιότερο άνθρωπο της Βουλγαρίας για λόγους διαφθοράς
Σύμφωνα με το Λονδίνο, οι κυρώσεις αφορούν την κατάχρηση κρατικών πόρων προς ίδιον όφελος.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή κυρώσεις σε βάρος 3 Βουλγάρων πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας Βασίλ Μποζκόφ.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, οι κυρώσεις αφορούν την κατάχρηση κρατικών πόρων προς ίδιον όφελος.

Πέρα από τον Μποζκόφ, κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρώην βουλευτή Ντελία Πεέβσκι και τον Ίκο Ζελιάσκοφ. Ο τελευταίος έχει διατελέσει σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και μέλος του Δ.Σ. της μεγαλύτερης κρατική ενεργείας της Βουλγαρία, μετέδωσε το Reuters.

Η Βρετανία δήλωσε ότι στοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βουλγαρία, μέσω συντονισμένης δράσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις σε πέντε νυν ή πρώην Βούλγαρους κυβερνητικούς αξιωματούχους την Παρασκευή και είχαν επιβάλει κυρώσεις στους Πεέφσκι και Ζελιάσκοφ το 2021.

«Αυτοί στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις στέρησαν από τον λαό της Βουλγαρίας πόρους ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι.

"Χρήματα που θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί για την επισκευή δρόμων, την κατασκευή νοσοκομείων και τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, αντί να καταλήξουν στις τσέπες διεφθαρμένων ατόμων» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: «Χρυσάφι» κοστίζουν οι θαλάσσιες μεταφορές μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στις ρωσικές εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider