Κίνα: 7,7 εκατ. υποψήφιοι έδωσαν εξετάσεις για... 200.000 θέσεις στο Δημόσιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: 7,7 εκατ. υποψήφιοι έδωσαν εξετάσεις για... 200.000 θέσεις στο Δημόσιο
Αριθμό - ρεκόρ «χτύπησαν» οι Κινέζοι που έδωσαν φέτος εξετάσεις για να μπουν σε τομείς του Δημοσίου, καθώς η ανεργία μεταξύ των νέων εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Αριθμό - ρεκόρ «χτύπησαν» οι Κινέζοι που έδωσαν φέτος εξετάσεις για να μπουν σε τομείς του Δημοσίου, καθώς η ανεργία μεταξύ των νέων εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Σύμφωνα με την ανάλυση του CNBC, 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε εξετάσεις και κατέβαλλαν αιτήσεις για να ενταχθούν σε δημόσια πόστα που φτάνουν μέχρι υπουργεία και υπηρεσίες της κυβέρνησης, διεκδικώντας λίγες περισσότερες από... 200.000 θέσεις. Οι θέσεις εργασίας στο κινεζικό κράτος θεωρείται ευρέως πως παρέχουν σταθερότητα, τη στιγμή που ο Σι Τζινπίνγκ θα παραμείνει στο τιμόνι του Πεκίνου και για τρίτη θητεία κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Ο Σι βλέπει την ενότητα υπό το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση της χώρας. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αναζητούν μια δουλειά στο Δημόσιο, πρέπει να λάβουν μέρος στις κρατικές εξετάσεις, που χωρίζονται σε δύο μέρη: ένα τμήμα αποτελείται από απαντήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice) διάρκειας 120 λεπτών για τη «διοικητική και επαγγελματική ικανότητα» των υποψηφίων ενώ στο άλλο τμήμα διάρκειας 180 λεπτών, τα άτομα καλούνται να συντάξουν ένα κείμενο που ονομάζεται «shen lun», το οποίο μεταφράζεται ως «κατασκευή και υπεράσπιση ενός επιχειρήματος».

Το κινεζικό κράτος αύξησε τις προσλήψεις σε εθνικό και επαρχιακό επίπεδο κατά περίπου 15% έως 20% και πρόκειται μια απόφαση «που στοχεύει στη μείωση της πίεσης της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους αποφοίτους πανεπιστημίου». Περίπου τα δύο τρίτα των θέσεων για δημόσιους υπαλλήλους σε αυτό τον γύρο, αφορούσαν μόνο νέους πτυχιούχους ή όσους αποφοίτησαν από Πανεπιστήμια τα τελευταία δύο χρόνια και δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά.

Η ανεργία στους νέους της Κίνας μεταξύ 16 και 24 ετών εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω της πανδημίας, αν και έκτοτε έχει μειωθεί ελαφρώς. Το τρέχον σύστημα εξετάσεων της Κίνας υιοθετήθηκε το 1993. Η λίστα με μερικές από τις θέσεις εργασίας:

1. Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας: 39 θέσεις
2. Υπουργείο Εξωτερικών: 38 θέσεις
3. Γενικό Γραφείο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος: 26 θέσεις.
4. Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας: 20 θέσεις

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γυρνάει σελίδα η Nokia - Νέο λογότυπο έπειτα από 45 χρόνια

Ρωσία: Η Wagner προσπαθεί να στρατολογήσει μισθοφόρους μέσω της ιστοσελίδας Pornhub

Ανοδικό γύρισμα στην Wall Street με την προσοχή στις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider