Ανοδικό γύρισμα στην Wall Street με την προσοχή στις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό γύρισμα στην Wall Street με την προσοχή στις τράπεζες
Διάθεση ανόδου, κόντρα στις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, καταγράφεται στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν να διαχειριστούν πολλά «μέτωπα». 

(UPD 17:13) Διάθεση ανόδου, κόντρα στις ανησυχίες γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, καταγράφεται στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν να διαχειριστούν πολλά «μέτωπα».

Οι δείκτες έχουν εισέλθει σε θετικό έδαφος, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,15% φθάνοντας στις 31.921,87 μονάδες, μετά από τις απώλειες 200 μονάδων που σημείωνε κατά την εκκίνηση των συναλλαγών, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,65% στις 3.917,26 μονάδες και με τον τεχνολογικό Nasdaq να γνωρίζει άνοδο άνω των 120 μονάδων ή 1,06%, «σκαρφαλώνοντας» στις 11.555,38 μονάδες.

Οι πιέσεις από τις περιφερειακές τράπεζες μειώνονται, με τη μετοχή της First Republic να συνεχίζει πάντως πτωτικά (γύρω στο -20%) και καθώς νωρίτερα γνώριζε «βουτιά» άνω του 30%. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Morgan Stanley, διεξάγουν συνομιλίες για πιθανή έγχυση κεφαλαίου στην τράπεζα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν φαίνεται, πάντως, να έχει συνέλθει επαρκώς από το νέο, χθεσινό, σοκ που προκάλεσαν στις αγορές διεθνώς οι εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse. Από το «όχι» του μεγαλύτερου μετόχου σε νέα κεφαλαιακή στήριξη, η ελβετική τράπεζα έφθασε να βρίσκει «σανίδα σωτηρίας» στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, εξασφαλίζοντας «ένεση» ρευστότητας 54 δισ. δολ..

Ο φόβος τραπεζικής κρίσης έχει καταλάβει Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς πρόσφατη είναι και η κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης της για την πορεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι υπάρχουν ανησυχίες για ενδεχόμενα bank runs στις μικρότερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Ο πανικός που «πυροδότησε» πάντως η Credit Suisse δεν εμπόδισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τη νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς τα τελευταία γεγονότα είχαν γεννήσει ερωτηματικά γύρω από τις επόμενες κινήσεις της.

Οι επενδυτές κάνουν focus και στα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενισχύοντας ενδεχομένως το σενάριο για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed, όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει επανειλημμένα και η ίδια η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς «διαβάζουν» Citi - Barclays την κρίση της Credit Suisse - Τα σχέδια διάσωσης και η επόμενη ημέρα

Προειδοποίηση Ντε Γκίντος: Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στις αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider