«Η Ελλάδα έχει τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ των 27 τον Μάρτιο του 2023, με βάση την Eurostat», αναφέρει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει:
«Πληθωρισμός Τροφίμων
ΦΕΒ 23 vs ΙΑΝ 23
Ουγγαρία 45,1% από 47%
Σλοβακία 29,1% από 27,5%
Λιθουανία 27,5% από 29,7%
Εσθονία 25,5 από 25,8%
Πολωνία 25,1% από 24,5%
Τσεχία 24,6% από 25,2%
Λετονία 24,3% από 25,4%
Γερμανία 22,9% από 22,3%
Βουλγαρία 22,2% από 25%
Ρουμανία 22,2% από 22,9%
Σουηδία 21% από 22,6%
Βέλγιο 20,7% από 18,9%
Πορτογαλία 20% από 22%
Σλοβενία 19,8% από 19%
ΕΕ 19,6% από 19,5%
Ολλανδία 18,4% από 18,4%
Κροατία 18,3% από 17,9%
Ευρωζώνη 17,9% από 17,7%
Φινλανδία 17,7% από 17,3%
Γαλλία 17,2% από 16,1%
Ισπανία 16,5% από 16,7%
Δανία 16,1% από 15,3%
Αυστρία 14,6% από 16,5%
Ελλάδα 14,1% από 14,7%
Λουξεμβούργο 13,5% από 13,5%
Μάλτα 13,3% από 13,6%
Ιταλία 13,3% από 13,5%
Ιρλανδία 13,3% από 13,3%
Κύπρος 6,1% από 9,1%.
Με την Ισπανία η διαφορά στον πληθωρισμό τροφίμων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 2,4% (Ελλάδα 14,1%, Ισπανία 16,5%) τον Μάρτιο από 2% τον Φεβρουάριο (Ελλάδα 14,7%, Ισπανία 16,7%)».