Γερμανία: Ανεβάζει τον στόχο για την οικονομική ανάπτυξη του 2023 - Κοντά στο 6% ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ανεβάζει τον στόχο για την οικονομική ανάπτυξη του 2023 - Κοντά στο 6% ο πληθωρισμός
Σημαντικά πιο πάνω από τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στο 2%.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχώρησε την Τετάρτη σε ανοδική αναθεώρηση για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης του 2023, σύμφωνα με σχετική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Βερολίνο.

Για το σύνολο του 2023, προβλέπεται πως το μεγαλύτερο ΑΕΠ της Ευρώπης θα «τρέξει» με ρυθμό 0,4% έναντι 0,2% στην προηγούμενη πρόβλεψη της κυβέρνησης.

«Μια σταδιακή ανάκαμψη είναι καθ' οδόν παρά τις προκλήσεις που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Για το 2024, αναμένουμε πως η ανάκαμψη θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί» πρόσθεσε ο υπουργός, λέγοντας ότι η ανάπτυξη του 2024 προβλέπεται στο 1,6% έναντι 1,8% στην προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης.

Για τον πληθωρισμό, αναμένεται πως θα διαμορφωθεί στο 5,9% για το σύνολο του 2023 έναντι 6% στην προηγούμενη εκτίμηση, ενώ για το 2024 αναμένεται πως ο πληθωρισμός θα φτάσει το 2,7% από 2,8% στην προηγούμενη εκτίμηση.

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του 2022 ο πληθωρισμός στη Γερμανία «έκλεισε» στο 6,9%, σημαντικά πιο πάνω από τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στο 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Στον «πάγο» η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft - «Φρένο» στο deal των 69 δισ.

Βραζιλία: Ο Λούλα υποστηρίζει κοινό νόμισμα για το εμπόριο μεταξύ των BRICS

gazzetta
gazzetta reader insider insider