Η Ιταλία «φοβάται» αμερικανικά αντίποινα στη φορολογία των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιταλία «φοβάται» αμερικανικά αντίποινα στη φορολογία των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις όπως η Meta, η Google και η Amazon καλούνται να πληρώνουν σε φόρο των 3% των εόσδων που έχουν από διαδικτυακές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Λέο, προειδοποίησε την Τρίτη για το ότι η Ρώμη πρέπει να είναι προσεχτικά στη φορολόγηση των μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, στην Ιταλία από το 2020 βρίσκεται σε ισχύ φόρος για τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ που αποφέρει περίπου 300 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία της χώρας. Επιχειρήσεις όπως η Meta, η Google και η Amazon καλούνται να πληρώνουν σε φόρο των 3% των εσόδων που έχουν από διαδικτυακές συναλλαγές.

Μιλώντας την Τρίτη στο κοινοβούλιο της Ιταλίας, ο Λέο είπε πως «δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω από αυτό. Άλλες χώρες μας συστήνουν προσοχή γιατί εάν αυξήσουμε τους φόρους θα μπορούσαν να υπάρχουν αντίποινα», από χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Στο τέλος του 2019 και προτού τεθεί σε εφαρμογή ο ιταλικός νόμος, οι ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει τη Ρώμη για το ότι ο φόρος επιβαρύνει τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Κίνα και Ινδία θα συνεισφέρουν το 50% της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider