ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μπάιντεν με ηγέτες του Κογκρέσου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μπάιντεν με ηγέτες του Κογκρέσου
Συμφωνήθηκε η συνάντηση να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση Γέλεν - τραπεζιτών.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των ηγετών του Κογκρέσου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το όριο δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως γνωστοποίησε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Συμφωνήθηκε η συνάντηση να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή, την οποία δεν κατονομάζει, που κάνει λόγο για θετική εξέλιξη στις διαβουλεύσεις για την αύξηση του ορίου δανεισμού, για την οποία απαιτείται συναίνεση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει, οι διαβουλεύσεις μεταξύ αξιωματούχων συνεχίζονται, αλλά δεν ήταν ακόμη η κατάλληλη στιγμή για μια συνάντηση του προέδρου Μπάιντεν με τους ηγέτες του Κογκρέσου.

Σημειώνεται πως Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποδυθεί σε μπραντεφέρ το τελευταίο διάστημα για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, κοινοβουλευτική απόφαση απόλυτα απαραίτητη προκειμένου η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να είναι σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς της, τους λειτουργούς και τους πιστωτές της.

Το ποσό που έχει τη δυνατότητα να δανειστεί το ομοσπονδιακό κράτος (31,4 τρισ. δολάρια) έχει ήδη καλυφθεί και η κυβέρνηση των Δημοκρατικών αντιμετωπίζει το πρόβλημα με διάφορους ελιγμούς. Οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών για να συναινέσουν στην αύξησή του, με τον αμερικανικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως αυτό το στάδιο να απορρίπτει τη σύνδεση των δυο ζητημάτων, αλλά να δηλώνει διατεθειμένος να συζητήσει για την πολιτική περί τα δημοσιονομικά.

Συνάντηση Γέλεν με αντιπροσώπους τραπεζικού λόμπι την ερχόμενη εβδομάδα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα συζητήσει σχετικά με το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Bank Policy Institute, λόμπι του τραπεζικού τομέα, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου που μίλησε στο Reuters.

Στη συνάντηση της Γέλεν με τους τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένων του διευθύνοντος συμβούλου της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και αυτής της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ, αναφέρθηκε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Εξάλλου, η υπουργός Οικονομικών έχει προειδοποιήσει για οικονομικό χάος στις ΗΠΑ και υπονόμευση της παγκόσμιας οικονομίας από μια χρεοκοπία των ΗΠΑ.

ΔΝΤ: Η κήρυξη στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ θα είχε εξαιρετικά «σκληρές» συνέπειες παγκοσμίως

Η κήρυξη στάσης πληρωμών από το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ θα είχε «σκληρό αντίκτυπο» στην παγκόσμια οικονομία προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Καλούμε ξανά όλα τα μέρη να καθίσουν μαζί στο τραπέζι, να καταλήξουν σε συναίνεση και να επιλύσουν το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν», τόνισε η Τζούλι Κόζακ, εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση Τζέιμι Ντάιμον: Πανικός θα καταλάβει τις αγορές όσο οι ΗΠΑ πλησιάζουν στη στάση πληρωμών

ΗΠΑ: Σε 113 τράπεζες το 95% του κόστους της κατάρρευσης των SVB και Signature Bank

Σουδάν: Συμφωνία για τήρηση των ανθρωπιστικών κανόνων, όχι όμως –ακόμη– για κατάπαυση του πυρός

gazzetta
gazzetta reader insider insider