Κίνα: Ενισχύθηκε η οικονομική δραστηριότητα τον Απρίλιο, αλλά έχασε τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ενισχύθηκε η οικονομική δραστηριότητα τον Απρίλιο, αλλά έχασε τις εκτιμήσεις
Οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο στην Κίνα ενισχύθηκαν κατά 18,4%, ενώ η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,6%.

Επιτάχυνση εμφάνισε η ανάπτυξη στην κατανάλωση και τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Απρίλιο, λόγω της σύγκρισης με τη χαμηλή ανάπτυξη πέρυσι όπου τα lockdowns του Covid-19 έπληξαν την οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο στην Κίνα ενισχύθηκαν κατά 18,4% σε σχέση με πέρυσι, από αύξηση 10,6% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Ωστόσο, διέψευσαν τις προσδοκίες για ανάπτυξη 20,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,49% τον Απρίλιο.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,6% από πέρυσι, καταγράφοντας επιτάχυνση από την αύξηση 3,9% του Μαρτίου, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των οικονομολόγων για αύξηση 11%. Σε μηνιαία βάση, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,47%.

Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία αυξήθηκαν κατά 4,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, επιβραδύνοντας από την αύξηση 5,1% που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο και χαμηλότερα από την ανάπτυξη 5,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας στις αστικές περιοχές της Κίνας μειώθηκε στο 5,2% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 5,3% τον Μάρτιο. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας των νέων, που καλύπτει τους εργαζόμενους ηλικίας 16 έως 24 ετών, διαμορφώθηκε στο 20,4%, καταγράφοντας υψηλό ρεκόρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider