Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας το α' τρίμηνο - Στο 3,9%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας το α' τρίμηνο - Στο 3,9%
Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στην Βρετανία κατά το α' τρίμηνο του 2023, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν εργασία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις.

Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στην Βρετανία κατά το α' τρίμηνο του 2023, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν εργασία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ONS, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% από 3,8% κατά το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μία μέτρηση στο 3,8%.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας, ο αριθμός των μισθωτών μειώθηκε τον Απρίλιο κατά 136.000, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι κενές θέσεις μειώθηκαν για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2021.

Ο βασικός μισθός αυξήθηκε κατά 6,7% στο α' τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μία αύξηση των μισθών κατά 6,8%. Η ετήσια αύξηση των μισθών συμπεριλαμβανομένων των μπόνους διατηρήθηκε στο 5,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: «Βουτιά» στο επενδυτικό κλίμα τον Μάιο - Αναζωπυρώνεται ο φόβος της ύφεσης

ΕΡΓΑΝΗ: Ο τουρισμός έφερε ρεκόρ 22 ετών στις προσλήψεις τον Απρίλιο - «Πρωταγωνιστές» καταλύματα και εστίαση

ΗΠΑ: 3 στους 4 Αμερικανούς ανησυχούν για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider