Βρετανία: Λιγότερες επιχειρήσεις αναμένεται να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Λιγότερες επιχειρήσεις αναμένεται να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών τον Ιούνιο
Το 18% των επιχειρήσεων αναμένεται να προχωρήσει για τον επόμενο μήνα σε αύξησης των τιμών στα αγαθά ή τις υπηρεσίες που παρέχει. Τον Απρίλιο, το σχετικό ποσοστό ήταν στο 23%.

Υποχώρηση κατέγραψε το ποσοστό των επιχειρήσεων της Βρετανίας οι οποίες σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις των τιμών προς τους πελάτες τους για τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (ONS).

Στη σχετική έρευνα της ONS, σημειώνεται πως το 18% των επιχειρήσεων αναμένεται να προχωρήσει για τον επόμενο μήνα σε αύξησης των τιμών στα αγαθά ή τις υπηρεσίες που παρέχει. Τον Απρίλιο, το σχετικό ποσοστό ήταν στο 23%.

Η θέση των επιχειρήσεων έρχεται καθώς ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 10,1% για τον Μάρτιο, υποχωρώντας από το 11,1% τον Οκτώβριο του 2022 όπου βρέθηκε σε υψηλό δεκαετιών.

Παρά την κάμψη, ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πιο πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE). Σε αυτό το πλαίσιο, η BoE προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων, κατά 0,25%, με στόχο να «κρυώσει» την πορεία των τιμών στη βρετανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Σταθερή η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μετά την πανδημία

gazzetta
gazzetta reader insider insider