Συνέχεια στην πτώση για τις τιμές φυσικού αερίου της Ευρώπης - Κάτω από τα 30 ευρώ η μεγαβατώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέχεια στην πτώση για τις τιμές φυσικού αερίου της Ευρώπης - Κάτω από τα 30 ευρώ η μεγαβατώρα
Οι τιμές έκαναν ζιγκ-ζαγκ την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας σειράς παραγόντων.

Δεύτερη μέρα πτώσης μέσα στην εβδομάδα σημειώνουν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου της Ευρώπης κατά την Τρίτη.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ της Ολλανδίας υποχωρούν στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) 5,45% στα 29,345 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έχοντας φτάσει πρόσκαιρα σε απώλειες άνω του 8%.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι τιμές έκαναν ζιγκ-ζαγκ την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας σειράς παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών λειτουργίας των εργοστασίων και της έναρξης ασυνήθιστα ζεστού καιρού στην Ευρώπη και την Ασία, ο οποίος θα μπορούσε να αυξήσει τις ανάγκες ψύξης και τον ανταγωνισμό για εισαγωγές καυσίμων.

Ενώ τα επίπεδα αποθήκευσης που είναι πληρέστερα του μέσου όρου εξακολουθούν να παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας καθώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για την επερχόμενη περίοδο θέρμανσης, οι επενδυτές φαίνεται να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας πιο «σφιχτής» αγοράς, με τις τιμές να είναι σχεδόν 25% υψηλότερες από ό,τι στις αρχές του μήνα.

Οι αναλυτές της Bernstein αναμένουν ότι η Ευρώπη θα εισέλθει στον επόμενο χειμώνα με τις αποθήκες φυσικού αερίου γεμάτες, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτές θα πέσουν στο 48% μέχρι το τέλος της σεζόν, πιο κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν νωρίτερα φέτος.

Από την πλευρά του, οι αναλυτές της Citigroup δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι τιμές του τρίτου τριμήνου στην Ευρώπη και την Ασία θα είναι κατά μέσο όρο περίπου 50% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός του Μαΐου - Στο 14,9% ο πληθωρισμός των τροφίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider