Βρετανία: Η Sainsbury's μειώνει τις τιμές των χαρτιών υγείας έως και 11%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η Sainsbury's μειώνει τις τιμές των χαρτιών υγείας έως και 11%
Η τιμή του χαρτοπολτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του χαρτιού μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια.

Σε σημαντική μείωση των τιμών για τα χαρτιά υγείας, έως και 11%, θα προχωρήσει η Sainsbury's, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, σε ένα σημάδια για υποχώρηση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Βρετανία «παλεύει» με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού μεταξύ των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών και κάθε ένδειξη ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να μειωθεί ή ακόμη και να αντιστραφεί τους επόμενους μήνες παρακολουθείται στενά από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και τους καταναλωτές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η τιμή του χαρτοπολτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του χαρτιού μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια και ως εκ τούτου θα μεταβιβάσει την εξοικονόμηση στους αγοραστές που αγοράζουν το προϊόν που φέρει το εμπορικό σήμα της Sainsbury's.

Η άνοδος των τιμών των ειδών παντοπωλείου ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του πληθωρισμού 8,7% που καταγράφηκε στη χώρα τον Απρίλιο, αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του ποσοστού αυτού.

Η κίνηση της Sainsbury's για τα χαρτιά τουαλέτας ακολουθεί τις πρόσφατες μειώσεις τιμών στις οποίες προχώρησαν η ίδια και άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης σε είδη που σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, όπως το γάλα, το βούτυρο, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα φυτικά έλαια κατά τη διάρκεια του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές πριν από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

BNB: Η «βουτιά» στο κρυπτονόμισμα της Binance προκαλεί νευρικότητα στην αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider