Τουρκία: Δέσμευση Ερντογάν για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο ποσοστό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Δέσμευση Ερντογάν για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο ποσοστό
Προτεραιότητα της νέας τουρκικής ομάδας στην οικονομία, θα είναι να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα από το 40%, που βρίσκεται αυτή την περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η προτεραιότητα της νέας του ομάδας στην οικονομία, θα είναι να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα από το 40%, που βρίσκεται αυτή την περίοδο.

«Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές, το χέρι μας είναι πιο δυνατό. Θα μειώσουμε τον πληθωρισμό σε μονοψήφια νούμερα, αυτή θα είναι η προτεραιότητα της νέας οικονομικής ομάδας» υπογράμμισε ο κ.Ερντογάν σε τηλεοπτική ομιλία του σε ομάδα Τούρκων εξαγωγέων όπως αναφέρει το Bloomberg. Παράλληλα, τόνισε ότι η τουρκική οικονομία ανακάμπτει σε έντονο ρυθμό μετά από δύο καταστροφικούς σεισμούς τον Φεβρουάριο. Η στρατηγική του Τούρκου προέδρου με τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια έχει επιταχύνει τον πληθωρισμό και οδήγησε σε μαζικές εκροές από ξένους επενδυτές ομολόγων και μετοχών.

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα έχει εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών της, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει σταθερή τη λίρα. Το νόμισμα εξακολουθεί να υποχωρεί περισσότερο από 20% φέτος έναντι του δολαρίου. Οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών Mεχμέτ Σιμσέκ και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν θα τερματίσουν τις ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές του Erdogan. Η κεντρική τράπεζα θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση για τον καθορισμό των επιτοκίων στις 22 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Συντετριμμένος» από τον θάνατο του Μπερλουσκόνι ο Ερντογάν - Πλέκει το εγκώμιο του «Καβαλιέρε»

Reuters: Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα αυξήσει τα επιτόκια της από το 8% στο 20%

Τουρκία: Η λίρα κινείται προς το χειρότερο αρνητικό σερί εντός του 21ου αιώνα 

gazzetta
gazzetta reader insider insider