ΗΠΑ: Πιέσεις στην Ford και στην GM για να περιορίσουν την έκθεση τους στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πιέσεις στην Ford και στην GM για να περιορίσουν την έκθεση τους στην Κίνα
Θα υποστηρίξουν ότι η εξάρτηση από την Κίνα σε ό,τι αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού υπονομεύει τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μια διακομματική ομάδα αξιωματούχων των ΗΠΑ πρόκειται να μεταβεί στο Ντιτρόιτ την Τρίτη ώστε να πιέσει την Ford και την General Motors προκειμένου να μειώσουν την εξάρτηση τους από την εφοδιαστική αλυσίδα της Κίνας, ειδικότερα αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι θα υποστηρίξουν ότι η εξάρτηση από την Κίνα σε ό,τι αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού υπονομεύει τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ακόμα, το Bloomberg υποστηρίζει πως οι νομοθέτες θα συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ και τη διευθύνουσα σύμβουλο της GM, Μέρι Μπάρα, μεταξύ άλλων στελεχών.

Τα παραπάνω έρχονται μετά από την επίσκεψη στο Πεκίνο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους, με τις δύο χώρες να συμφωνούν τη Δευτέρα να σταθεροποιήσουν την έντονη αντιπαλότητά τους για να αποφύγουν την κλιμάκωση και τη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider