Κυρώσεις των ΗΠΑ σε εταιρείες που σχετίζονται με την δράση της Wagner

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις των ΗΠΑ σε εταιρείες που σχετίζονται με την δράση της Wagner
Δύο από τις εταιρείες ήταν μεταλλευτικές με έδρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη κυρώσεις εις βάρος ενός ατόμου και τεσσάρων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον αρχηγό της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Δύο από τις εταιρείες ήταν εταιρείες εξόρυξης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ανέφερε το υπουργείο. Οι άλλες δύο αναγνωρίστηκαν ως εταιρείες χονδρικής - η μία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η άλλη στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν συμβουλευτική οδηγία με την οποία καλούν τις εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα του χρυσού στην Αφρική να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια, αναφέροντας παράνομους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Wagner.

«H Wagner χρηματοδοτεί τις βίαιες επιχειρήσεις του εν μέρει με την εκμετάλλευση φυσικών πόρων σε χώρες όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στοχεύουν τις πηγές εσόδων της Βάγκνερ για να υποβαθμίσουν την επέκταση και τη βία του στην Αφρική, την Ουκρανία και οπουδήποτε αλλού», ανέφερε στην ανακοίνωση ο υφυπουργός Τρομοκρατίας και Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών του Υπουργείου Οικονομικών, Μπράιαν Νέλσον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολωνία: Η μετακίνηση της Wagner στη Λευκορωσία συνιστά αρνητική εξέλιξη

Λευκορωσία: «Πώς έπεισα τον Πριγκόζιν» αφηγείται ο Λουκασένκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider