Νορβηγία: «Πράσινο φως» για επενδύσεις 18,5 δισ. δολαρίων σε 19 κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νορβηγία: «Πράσινο φως» για επενδύσεις 18,5 δισ. δολαρίων σε 19 κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου
Στην έγκριση επενδύσεων ύψους 18,5 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου προχώρησε την Τρίτη η κυβέρνηση της Νορβηγίας

Στην έγκριση επενδύσεων ύψους 18,5 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου προχώρησε την Τρίτη η κυβέρνηση της Νορβηγίας, υλοποιώντας μέρος της στρατηγικής της για επέκταση της παραγωγής τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Reuters, θα αναπτυχθούν συνολικά 19 κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, ενώ μεταξύ των εταιρειών που έλαβαν έγκριση συμπεριλαμβάνονται κολοσσοί του ενεργειακού κλάδου, όπως οι Aker BP, Equinor, Wintershall Dea και OMV.

Το 2020, το κοινοβούλιο της Νορβηγίας εισήγαγε προσωρινά φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον κλάδο εν μέσω μίας περιόδου με χαμηλή δραστηριότητα, γεγονός που έφερε «βροχή» αιτήσεων από τις εταιρείες ενέργειας αλλά και σειρά διαμαρτυριών από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σημειώνεται, τέλος, πως το 2022 η Νορβηγία ξεπέρασε τη Ρωσία ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη μείωση των προμηθειών από τη Μόσχα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Εννέα νεκροί από το βομβαρδισμό εστιατορίου στο Κραματόρσκ - 56 οι τραυματίες

Mastercard: Ποιες τάσεις θα καθορίσουν το μέλλον των πληρωμών

«Γλυκόπικρη» γεύση για τους καταναλωτές σοκολάτας και τη βιομηχανία των 128 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider