Σε χαμηλό 37 μηνών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 37 μηνών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο
Η απασχόληση στη μεταποίηση μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021 και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών

Σε χαμηλό άνω των 2 ετών διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία των δεικτών PMI της S&P Global που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Ο μεταποιητικός PMI για το σύνολο της Ευρωζώνης, διαμορφώθηκε στις 43,4 μονάδες, έναντι 43,6 μονάδων στην προκαταρκτική μέτρηση της εταιρείας και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τον Μάιο ο PMI είχε διαμορφωθεί στις 44,8 μονάδες.

Οι 43,4 μονάδες αποτελούν τον 12ο συνεχόμενο μήνα που ο PMI κινείται κάτω από τις 50 μονάδες, όριο που φανερώνει τη συρρίκνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ακόμα, είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της S&P Global, η ύφεση του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης εντάθηκε κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, με την εργοστασιακή παραγωγή να μειώνεται με τον εντονότερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν οι ανησυχίες σχετικά με την τιμή και την προσφορά ενέργειας εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Η ζήτηση για αγαθά της ευρωζώνης μειώθηκε απότομα στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, με τις αδύναμες επιδόσεις στις πωλήσεις ιδιαίτερα εμφανείς στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Ειδικότερα, η απασχόληση στη μεταποίηση μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021 και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή άνοδος στην ελληνική μεταποίηση τον Ιούνιο - Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider