ΕΕ: Η Γαλλία «πρωταθλήτρια» στις διανυκτερεύσεις μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Η Γαλλία «πρωταθλήτρια» στις διανυκτερεύσεις μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων
Από τις 10 περιοχές με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, οι 9 ήταν αγροτικές περιοχές στη Γαλλία.

Η Γαλλία κερδίζει μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την «πρωτιά» στον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat τη Δευτέρα.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που «έκλεισαν» οι πολίτες για βραχυχρόνια παραμονή μέσω πλατφορμών όπως τα Airbnb, Booking, Expedia ή TripAdvisor, δείχνοντας διαφοροποιήσεις ανά τις χώρες της ΕΕ. Σε κράτη όπως η Πολωνία, η Γαλλία και η Σουηδία τα ποσοστά αυξήθηκαν συγκριτικά με το 2019 (προ της πανδημίας του κορονοϊού), ενώ σε πόλεις όπως το Βερολίνο, η Πράγα και η Βιέννη σημειώθηκε πτώση.

Από τις 10 περιοχές με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, οι 9 ήταν αγροτικές περιοχές στη Γαλλία, ενώ άλλες περιοχές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης βρίσκονταν στην Πολωνία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Από την άλλη πλευρά, οι περιφέρειες με τις σοβαρότερες απώλειες σε σύγκριση με το 2019 περιλάμβαναν την Πράγα (-52%), το Βερολίνο (-39%), τη Βουδαπέστη (-34%) και τη Βιέννη (-25%).

Εξετάζοντας τις απόλυτες τιμές, από τις 20 πιο δημοφιλείς περιοχές της Ευρώπης, 6 βρίσκονταν στην Ισπανία και τη Γαλλία, 5 στην Ιταλία, 2 στην Πορτογαλία και μία στην Κροατία. Με εξαίρεση αστικές περιοχές όπως το Παρίσι και η Μαδρίτη, όλες αυτές οι περιοχές είναι παράκτιες περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου ή του Ατλαντικού.

Για το α' τρίμηνο του 2023

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι διανυκτερεύσεις σε επίπεδο ΕΕ ξεπέρασαν και τους τρεις μήνες τα προηγούμενα υψηλότερα επίπεδα (2020 για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, 2022 για τον Μάρτιο).

Μέχρι στιγμής, το 2023, 83,9 εκατ. διανυκτερεύσεις φιλοξενουμένων έχουν δαπανηθεί σε βραχυχρόνια καταλύματα με κράτηση μέσω μιας από τις τέσσερις πλατφόρμες, σε σύγκριση με 67,3 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι περισσότερες διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία (22 εκατ.), την Ισπανία (18,2 εκατ.) και την Ιταλία (9,7 εκατ.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 37 μηνών η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider