Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο
Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο, λόγω των παραγγελιών σε πλοία, διαστημόπλοια και στρατιωτικά οχήματα.

Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο, λόγω των παραγγελιών σε πλοία, διαστημόπλοια και στρατιωτικά οχήματα.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχική και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν αύξηση 1,2%.

Οι παραγγελίες σε μεταφορικό εξοπλισμό, όπου περιλαμβάνονται πλοία, σιδηρόδρομοι, αεροσκάφη, διαστημόπλοια, καθώς και στρατιωτικά οχήματα, ενισχύθηκαν κατά 137,1%.

Παράλληλα, η Destatis αναθεώρησε το μέγεθος του Απριλίου σε αύξηση 0,2% έναντι πτώσης 0,4% τον μήνα. Ωστόσο, σε ετήσια βάση οι παραγγελίες τον Μάιο μειώθηκαν 4,3%.

Παρά τα θετικά στοιχεία τον Μάιο και τον Απρίλιο, η σύγκριση τριμήνου έδειξε ότι οι νέες παραγγελίες ήταν κατά 6,1% χαμηλότερες την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, παρουσιάζοντας επιβράδυνση της ζήτησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Threads: Πρεμιέρα για το «νέο Twitter» - Πάνω από 10 εκατ. εγγραφές μέσα σε λίγες ώρες

Σε χαμηλά 15 μηνών το ρούβλι - Απώλειες 8% μετά την ανταρσία της Wagner

gazzetta
gazzetta reader insider insider