Πληθωρισμός: Ο... θάνατος κοστίζει πολύ - Θα σκεφτόσασταν μια κηδεία DIY;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληθωρισμός: Ο... θάνατος κοστίζει πολύ - Θα σκεφτόσασταν μια κηδεία DIY;
Η βιομηχανία... κηδειών στις ΗΠΑ είναι ένας κλάδος με μέγεθος αξίας 20 δισ. δολαρίων ετησίως.

Η άνοδος του πληθωρισμού και η αύξηση του κόστους ζωής έχει αρχίσει να επηρεάζει τον σχεδιασμό των πολιτών ακόμα και σε ό,τι αφορά τον θάνατο, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Choic Mutual μεταξύ 1.500 Αμερικανών έδειξε πως λόγω του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους ζωής το 28% των πολιτών έχει αλλάξει τον σχεδιασμό του σχετικά με την κηδεία, την ταφή και την ασφάλιση του.

Η βιομηχανία... κηδειών στις ΗΠΑ είναι ένας κλάδος με μέγεθος αξίας 20 δισ. δολαρίων ετησίως. Η μέση τιμή κηδείας στη χώρα υπολογίζεται σε 7.848 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία από το Marketdata LLC.

Η έρευνα της Choice Mutual δείχνει πως σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων ανησυχεί για το κόστος της κηδείας και της ταφή τους. Σημειώνεται πως το 43% των ερωτηθέντων θα σκεφτόταν ακόμη και να νοικιάσει φέρετρο για την επιμνημόσυνη δέηση, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα από τα έξοδα για το τέλος της ζωής του.ρο

«Οι Αμερικανοί είναι υπερβολικά επικεντρωμένοι στο κόστος ζωής και στο κόστος θανάτου. Ακόμα, ενημερώνονται όλο και περισσότερο για τις επιλογές τους και απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια στην τιμολόγηση και τις υπηρεσίες» δήλωσε η δήλωσε η Ολίβια Νιούπορτ, αναλύτρια έρευνας της Choice Mutual.

Υπάρχει επίσης μια τάση απομάκρυνσης από τις παραδοσιακές ταφές, σημείωσε η Νιούπορτ.

Το ποσοστό αποτέφρωσης στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί από 59,3% το 2022 σε 78,7% το 2040, σύμφωνα με την National Funeral Directors Association. Η ένωση απέδωσε την αύξηση των αποτεφρώσεων στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, στην εξασθένηση των θρησκευτικών απαγορεύσεων, στις εκτιμήσεις του κόστους και στις περιβαλλοντικές ανησυχίες.

«Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται λιγότερο για την παραδοσιακή, θρησκευτικά συνδεδεμένη τελετή. Ενδιαφέρονται για αυτό που έχει το μεγαλύτερο νόημα για την οικογένειά και που δεν είναι απαραίτητα αναμενόμενο» ανέφερε η Νιούπορτ.

Για παράδειγμα, το 52% των Αμερικανών θα σκεφτόταν μια «κηδεία κάντο-μόνος-σου (DIY)» για να εξοικονομήσει χρήματα από τα έξοδα στο τέλος της ζωής τους. Το DIY καλύπτει τα πάντα, από κηδείες στο σπίτι μέχρι άμεση αποτέφρωση που ακολουθείται από γιορτή ζωής, υποστήριξε η Νιούπορτ.

Συνολικά το 41% των ερωτηθέντων ανέφερε πως έχει υποτιμήσεις το κόστος μιας κηδείας και το 39% δήλωσε ότι έχει επιβαρυνθεί από το κόστος των εξόδων κηδείας ενός αγαπημένου του προσώπου, σύμφωνα με την έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ILO: Το 90% της απασχόλησης στην αγροδιατροφή αφορά «μαύρη» ή part-time εργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider