Χόλιγουντ: Από τα μεσάνυχτα ξεκινά η απεργία των ηθοποιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χόλιγουντ: Από τα μεσάνυχτα ξεκινά η απεργία των ηθοποιών
Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο που εκπροσωπεί 160.000 ηθοποιούς και άλλους επαγγελματίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

Το ισχυρό συνδικάτο των Αμερικανών ηθοποιών ανακοίνωσε σήμερα ότι αρχίζει επίσημα απεργία από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (10 το πρωί Παρασκευής, ώρα Ελλάδας), μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τα στούντιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ντάνκαν Κράμπτρι-Αϊρλαντ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου των ηθοποιών SAG-AFTRA.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να παραλύσει τελείως το Χόλιγουντ, όπου η παραγωγή ταινιών και σειρών γίνεται ήδη με μεγάλη βραδύτητα λόγω του κοινωνικού κινήματος των σεναριογράφων.

«Το εθνικό συμβούλιο του SAG-AFTRA ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απεργίας κατά των στούντιο και των ραδιοτηλεοπτικών φορέων», δήλωσε ο Κράμπτρι-Αϊρλαντ, ο οποίος είναι και εθνικός εκτελεστικός διευθυντής του συνδικάτου που εκπροσωπεί 160.000 ηθοποιούς και άλλους επαγγελματίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ξέρουμε πως έχουμε την αλληλεγγύη των ηθοποιών από όλο τον κόσμο». Η απεργία αυτή γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι ο βιοπορισμός των μελών μας δεν θα αφαιρεθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, τόνισε.

Το ιστορικό

Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ (Writers Guild of America-WGA) , διαμαρτυρόμενοι για τις αμοιβές τους, ενώ ζητούν διαβεβαιώσεις από τα στούντιο και τις πλατφόρμες streaming πως η εργασία τους μελλοντικά δεν θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Από την πλευρά της, η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τις Netflix και Walt Disney δήλωσε «βαθιά απογοητευμένη» από την στάση των συνδικάτων, σημειώνοντας πως «είχε προσφέρει μισθολογικές αυξήσεις», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το ύψος τους.

«Αντί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, η SAG-AFTRA μας έβαλε σε μια πορεία που θα βαθύνει τις οικονομικές δυσκολίες για χιλιάδες εργαζομένους που εξαρτώνται από τη βιομηχανία του θεάματος για τα προς το ζην», καταλήγει η ανακοίνωση της AMPTP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα κάγκελα 160.000 ηθοποιοί στο Χόλιγουντ - «Τελεσίγραφο» στα στούντιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider