Conference Board: Επιδείνωση της οικονομίας των ΗΠΑ τον Ιούνιο - Σε χαμηλό 15 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Conference Board: Επιδείνωση της οικονομίας των ΗΠΑ τον Ιούνιο - Σε χαμηλό 15 μηνών
Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν σε χαμηλό πέντε μηνών τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Ο πρόδρομος κύριος οικονομικός δείκτης στις ΗΠΑ που καταρτίζει το Conference Board μειώθηκε κατά 0,7% τον Ιούνιο και υποχώρησε για 15ο συνεχόμενο μήνα, όπως ανέφερε το MarketWatch την Πέμπτη

Ο δείκτης μετρά το εάν η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται ή χειροτερεύει. Επτά από τους 10 δείκτες υποχώρησαν τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πτώση 0,6%.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που ο πρόδρομος δείκτης μειώθηκε τόσους πολλούς μήνες στη σειρά ήταν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-2008.

Ακίνητα

Εξάλλου, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν σε χαμηλό πέντε μηνών τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών, καθώς μειώθηκαν κατά 3,3% τον Ιούνιο σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 4,16 εκατομμυρίων μονάδων.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα βορειοανατολικά και παρέμειναν αμετάβλητες στα μεσοδυτικά. Έπεσαν στη Δύση και στον πυκνοκατοικημένο Νότο.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο κομμάτι των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, σημείωσαν πτώση 18,9% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider