ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο
Ο σύνθετος PMI της S&P Global υποχώρησε εκ νέου σε επίπεδα που υποδηλώνουν πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε φάση στασιμότητας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο διαμορφώθηκε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς ο σύνθετος PMI της S&P Global υποχώρησε εκ νέου σε επίπεδα που υποδηλώνουν πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε φάση στασιμότητας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις 50,4 μονάδες από 52,0 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,0 μονάδες τον Αύγουστο από 49,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε επίσης σε χαμηλά έξι μηνών στις 50,4 μονάδες από 52,0 μονάδες τον Ιούλιο

«Η σχεδόν στασιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο αυξάνει τις αμφιβολίες για την ισχύ της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ το γ' τρίμηνο», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, τονίζοντας παράλληλα πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιτάχυνση στην ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών το β' τρίμηνο δεν είχε διάρκεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PMI: Περαιτέρω επιδείνωση σε Ευρωζώνη τον Αύγουστο - Χειρότερα των εκτιμήσεων σε Γερμανία, Γαλλία

Kohl's: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider