Νέα προσπάθεια για τραπεζικό ριμπάουντ στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα προσπάθεια για τραπεζικό ριμπάουντ στην Κίνα
Νέα μείωση του δείκτη για τα ελάχιστα αποθεματικά των τραπεζών στην Κίνα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) μείωσε το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν σε αποθεματικό οι τράπεζες για δεύτερη φορά φέτος για να ενισχύσει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τον δείκτη ελάχιστων αποθεματικών για τις περισσότερες τράπεζες κατά 25 μονάδες βάσης. Ο RRR για τις τράπεζες θα είναι 7,4% μετά τη μείωση, κατά μέσο όρο όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η μείωση, η οποία τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή, θα βοηθήσει στη διατήρηση «άφθονης ρευστότητας» ενώ παράλληλα, θα διατηρήσει σταθερή τη συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν.

Καθώς οι τράπεζες κυριαρχούν στην αγορά ομολόγων της Κίνας, η μεγάλης κλίμακας έκδοση κρατικών χρεογράφων μπορεί να μειώσει τη ρευστότητά τους. Η ανάκαμψη της Κίνας μετά την Covid έχει χάσει τη δυναμική της, με τα στοιχεία του Ιουλίου να δείχνουν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις ακινήτων και μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες.

«Η PBOC πιθανότατα θα περιμένει και θα δει την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια της Fed προτού η ίδια αναλάβει περαιτέρω δράση. Μπορεί επίσης να θέλει να αξιολογήσει την επίδραση των νομισματικών αποφάσεων που λαμβάνουν χώρα διεθνώς ενώ έχει το βλέμμα της και στην ΕΚΤ σήμερα» εκτιμά ο Μπρους Πανγκ, επικεφαλής οικονομολόγος και ερευνητής στην Jones Lang LaSalle Inc.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μηνύματα από ΕΚΤ και Fitch για έκτακτο φόρο στα τραπεζικά κέρδη και αγορές κόκκινων δανείων από τους οφειλέτες τους 

ΕΚΤ: Τα 3 σενάρια για τα επιτόκια - Σήμερα οι ανακοινώσεις Λαγκάρντ

«Πυρά» Κίνας στην ΕΕ: «Ξεκάθαρη πράξη προστατευτισμού» η έρευνα για τις επιδοτήσεις των EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider