Στουρνάρας για ΕΚΤ: «Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας για ΕΚΤ: «Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων»
Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως έφτασε η κορύφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, με τη μείωση του κόστους δανεισμού να αποτελεί την επόμενη πιθανότερη κίνηση.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως έφτασε η κορύφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, με τη μείωση του κόστους δανεισμού να αποτελεί την επόμενη πιθανότερη κίνηση.

«Όπως έχουν τα πράγματα, εκτιμώ ότι το επόμενο βήμα μας θα είναι μια μείωση των επιτοκίων», ανέφερε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Boersen-Zeitung. «Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση των επιτοκίων. Αυτή είναι η εκτίμησή μου» πρόσθεσε.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι είναι πρόωρο να συζητείται η χαλάρωση της πολιτικής, καθώς τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν στο σημερινό τους υψηλό επίπεδο για διάστημα αρκετών μηνών. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Στουρνάρας πρόσθεσε ότι «Για μένα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται». «Δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε εντελώς την οικονομία. Ο πληθωρισμός θα μειωθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα αύξησε το επιτόκιο καταθέσεων στο 4%, υποστηρίζοντας ότι αυτό το επίπεδο θα συμβάλει «ουσιαστικά» στην επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. Ωστόσο όπως αναφέρει το Bloomberg τις ημέρες που ακολούθησαν, αρκετοί – συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Λουί ντε Γκίντος – εξέφρασαν την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετες αυστηροποιήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Καθυστερεί ο αποπληθωρισμός - Πιέζονται από τα αυξημένα κόστη οι ΜμΕ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η κλιματική αλλαγή είναι ανάμεσά μας

Αυγενάκης: Απαράδεκτα τα παιχνίδια σε βάρος όσων επλήγησαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider