Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν περιοριστικά για όσο χρειαστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν περιοριστικά για όσο χρειαστεί
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί για να «τιθασευθούν» οι τιμές καταναλωτή – ακόμη και αν η οικονομία πιέζεται.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί για να «τιθασευθούν» οι τιμές καταναλωτή – ακόμη και αν η οικονομία πιέζεται.

«Οι μελλοντικές μας αποφάσεις θα εξασφαλίσουν πως τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα οριστούν σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε η Λαγκάρντ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θα παραμείνουμε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε πως ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% έγκαιρα» ανέφερε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες. «Και, με βάση την τρέχουσα αξιολόγησή μας, θεωρούμε ότι τα επιτόκιά μας έχουν φτάσει σε επίπεδα που, αν διατηρηθούν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έγκαιρη επιστροφή στον στόχο», συμπλήρωσε.

Η ΕΚΤ αύξησε το βασικό επιτόκιο καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης φθάνοντας συνολικά τις 425 μονάδες, η δέκατη συνεχόμενη αύξηση που ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε επίσης πως οι πρόσφατοι δείκτες, δείχνουν μία επιπλέον πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε «καλά νέα» από τον δομικό πληθωρισμό προσβλέπουν Fed και ΕΚΤ

Γερμανία: Αντιμέτωπη με το υψηλότερο κόσμος δανεισμού εδώ και 12 χρόνια

ΗΠΑ: Η πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας επιβράδυνε την οικονομία τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider