Γερμανία: Η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,4% το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,4% το 2023
Την συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 0,4% το 2023 λόγω του πληθωρισμού, των υψηλών τιμών της ενέργειας και του αδύναμου διεθνούς εμπορίου, αναμένει η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών πηγών στο Reuters. 

Την συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 0,4% το 2023 λόγω του πληθωρισμού, των υψηλών τιμών της ενέργειας και του αδύναμου διεθνούς εμπορίου, αναμένει η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με το Reuters.

O Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Robert Habeck αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη τις φθινοπωρινές προβλέψεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα δείξουν πως η οικονομία αναμένεται να ισχυροποιηθεί κατά 1,3% τον επόμενο χρόνο και 1,5% το 2025, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Reuters.

H κυβέρνηση ανέμενε ανάπτυξη της τάξης του 0,4% για το 2023 σύμφωνα με τις προβλέψεις του Απριλίου, ωστόσο η αδυναμία του βιομηχανικού τομέα και τα υψηλότερα εδώ και μία δεκαετία επιτόκια, σκορπίζουν τον φόβο για μία ακόμη ύφεση αυτή τη χρονιά στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στο 6,1% αυτή τη χρονιά και στο 2,6% τον επόμενο.

Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την γερμανική οικονομία στο 0,4% για τη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με την ανάπτυξη 0,2% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Πέντε οικονομικά ινστιτούτα προβλέπουν πως η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,6% αυτή τη χρονιά, καθώς η ανάκαμψη της βιομηχανίας και της ιδιωτικής κατανάλωσης κινήθηκε με μικρότερους από το αναμενόμενο ρυθμούς.

Η γερμανική οικονομία «βίωσε» μία ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και το πρώτη τρίμηνο του 2023. Δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης περιγράφονται συνήθως ως τεχνική ύφεση.

Το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,4% το τρίτο τρίμηνο, αφού παρέμεινε στάσιμο το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα οικονομικά ινστιτούτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καμπανάκι Scope Ratings για Ιταλία: Οι αυξήσεις στο έλλειμμα απειλούν την πιστοληπτική της ικανότητα

ΕΕ - ΗΠΑ: Προς συμφωνία για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα, αλουμίνιο

Η Σνάμπελ της ΕΚΤ δεν αποκλείει κι άλλες αυξήσεις των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider