ΗΠΑ: Αυξημένες λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο, άνω των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξημένες λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο, άνω των εκτιμήσεων
Τα μεγέθη δεν είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, επομένως δείχνουν ότι οι καταναλωτές συμβαδίζουν με τις αυξήσεις των τιμών.

Ανθηρή ήταν η κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, με τις λιανικές πωλήσεις να καταγράφονται πολύ πάνω από τις προσδοκίες παρά τα υψηλά επιτόκια και τις ανησυχίες για την αποδυνάμωση της οικονομίας.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% τον μήνα, πολύ πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 0,3%, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6%, επίσης πολύ μπροστά από την πρόβλεψη για μόλις 0,2%.

Τα μεγέθη δεν είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, επομένως δείχνουν ότι οι καταναλωτές συμβαδίζουν με τις αυξήσεις των τιμών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ονομαστικό πληθωρισμό αυξημένο κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο.

Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,8%, σε σύγκριση με την αύξηση 3,7% για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα μετά την έκθεση, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο χρηματιστήριο παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος.

Η άνοδος των πωλήσεων ήταν ευρεία για τον μήνα, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται σε καταστήματα λιανικής πώλησης, τα οποία σημείωσαν αύξηση 3%. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1%, ενώ τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και οι έμποροι σημείωσαν αύξηση 1% και οι υπηρεσίες φαγητού και οι χώροι ποτού αυξήθηκαν κατά 0,9%, καλό για ετήσια αύξηση 9,2%, η οποία ηγήθηκε όλων των κατηγοριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lockheed Martin: Πτώση 5% για τα έσοδα τριμήνου της Αεροναυπηγικής εξαιτίας καθυστερήσεων των F-35

«Γκάζι» στην επέκταση του δικτύου τους πατάνε τα σούπερ μάρκετ - Πού ανοίγουν νέα καταστήματα

Υποχώρηση πωλήσεων για τη General Mills Ελλάς – Σε ποια προϊόντα μειώθηκε η ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider