Δολάριο: Σε χαμηλό 6 εβδομάδων καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα για επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολάριο: Σε χαμηλό 6 εβδομάδων καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα για επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων
Oι επενδυτές swaps περιόρισαν τα στοιχήματα για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της Fed και ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων.

Σε χαμηλό έξι εβδομάδων διολίσθησε το δολάριο, καθώς οι επενδυτές swaps περιόρισαν τα στοιχήματα για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της Fed και ενίσχυσαν τις προσδοκίες για τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης του δολαρίου του Bloomberg υποχώρησε έως και 0,9% την Παρασκευή, μετά την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων καθώς οι μειώσεις επιτοκίων ανατιμήθηκαν ραγδαία για το επόμενο έτος σε μια έκθεση για την αγορά εργασίας που δείχνει πιο αργή από την αναμενόμενη ανάπτυξη.

«Τα δεδομένα ήταν ανάμικτα έως ελαφρώς πιο αδύναμα από το αναμενόμενο επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό ότι ο κύκλος σύσφιξης της Fed έχει κορυφωθεί, σε ένα πλήγμα για το δολάριο», δήλωσε στο Bloomberg ο Valentin Marinov, επικεφαλής στρατηγικής G-10 FX στην Credit Agricole.

Είναι η τρίτη ημέρα πτώσης αφότου η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο. Τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής ενισχύουν τα στοιχήματα ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed έχει ολοκληρωθεί.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει χάσει περισσότερο από 1,4% από την περασμένη Παρασκευή και είναι έτοιμο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Ιουλίου, όταν ο δείκτης έφτασε σε χαμηλό έτους μέχρι σήμερα. Ο δείκτης Bloomberg εξακολουθεί να είναι ανοδικός για το έτος, αλλά έχει υποχωρήσει σχεδόν 2% από το υψηλό του 2023 που σημειώθηκε τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πατήθηκε «φρένο» στη δημιουργία θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο

Restaurant Brands: Απογοητευτικά έσοδα τριμήνου με «βαρίδι» τα Burger King

Apple: Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά και πτώση στα έσοδα για ακόμα ένα τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider