Οι επενδυτές δεν βλέπουν μειώσεις επιτοκίων από την Fed νωρίτερα από τον Μάϊο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επενδυτές δεν βλέπουν μειώσεις επιτοκίων από την Fed νωρίτερα από τον Μάϊο
Από τον Μάϊο και μετά βλέπουν οι επενδυτές μειώσεις στα επιτόκια.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τον Μάιο, εκτιμούν οι επενδυτές μετά από μια εβδομάδα συνεχών δηλώσεων και παρεμβάσεων τραπεζικών αξιωματούχων, οι οποίοι σε όλους τους τόνους υποστήριξαν ότι τα επιτόκια δεν πρόκειται να μειωθούν πρόωρα.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Austan Goolsbee δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα δεσμευτεί για μειώσεις επιτοκίων μέχρι ο πληθωρισμός πιάσει τον πολυπόθητο στόχο του 2%. Αν και στο τέλος του 2023 υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι τα επιτόκια θα μειωθούν γρηγορότερα, οι ενδείξεις ότι η μάχη για τον πληθωρισμό δεν έχει κερδηθεί ακόμη, έχουν κλονίσει την πιθανότητα ότι η Fed θα κάνει στροφή τόσο σύντομα.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να βλέπουν σειρά μειώσεων των επιτοκίων φέτος, μόλις η Fed κάνει την αρχή, αν και με βάση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τώρα στοιχηματίζουν ότι η Fed μπορεί να προσφέρει μόλις πέντε μειώσεις 25 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του έτους, λιγότερο από τις έξι μειώσεις που είχαν εκτιμήσει το 2023.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν υποχωρήσει και πλέον αντικατοπτρίζουν περίπου 47% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed μέχρι τον Μάρτιο, από 55%.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο από το τρέχον εύρος του 5,25%-5,5%, έφτανε σχεδόν το 80%, αντανακλώντας ταχύτερη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελ-Εριάν: Οι αγορές έχουν υπερτιμολογήσει τον ρυθμό και το μέγεθος των περικοπών των επιτοκίων της Fed

ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο

Σολτς: Κάλεσε τους πολίτες «να προστατεύσουν την δημοκρατία» έναντι της ακροδεξιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider