Ετήσια μείωση 5,2% για τον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ετήσια μείωση 5,2% για τον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο
Μείωση 5,2% σε ετήσια βάση κατέγραψε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.

Μείωση 5,2% σε ετήσια βάση κατέγραψε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2022, παρουσίασε μείωση 5,2% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023 μείωση 0,6% .

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 1,6%.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023 μείωση 1,0%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023 παρουσίασε αύξηση 2,1%.

Σημειώνεται πως η «ψαλίδα» ανάμεσα στη μείωση του όγκου των πωλήσεων και στην αύξηση του τζίρου αποτυπώνει τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν λιγότερα προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 10,1% σε ετήσια βάση για τον τζίρο των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider