Λαθρεμπόριο σαρανταποδαρούσας και ταραντούλας - 5.000 δολάρια φτάνει η μία αράχνη!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαθρεμπόριο σαρανταποδαρούσας και ταραντούλας - 5.000 δολάρια φτάνει η μία αράχνη!
Οι αρχές του Περού κατέσχεσαν 30 σαρανταποδαρούσες και 6 ταραντούλες, που όπως φαίνεται προορίζονταν να εξαχθούν λαθραία στο Xόνγκ Κόνγκ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Ζωής (Serfor).

Οι αρχές του Περού κατέσχεσαν 30 σαρανταποδαρούσες και 6 ταραντούλες που, όπως φαίνεται, προορίζονταν να εξαχθούν λαθραία στο Xόνγκ Κόνγκ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Ζωής (Serfor).

Το φορτίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ρουτίνας από τις τελωνειακές αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες στη Λίμα και η αξία του αποτιμάται γύρω στα 30.000 δολάρια.

Στην ανακοίνωση της Serfor διευκρινίζεται ότι τα ασπόνδυλα βρέθηκαν περιορισμένα σε αντικείμενα όπως πλαστικοί σωλήνες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ταραντούλες του Αμαζονίου στην Ασία μπορούν αγγίξουν τιμή πώλησης μέχρι και 5.000 δολάρια η καθεμία, ενώ οι σαρανταποδαρούσες εκτιμώνται επίσης ιδιαιτέρως μεταξύ των συλλεκτών.

Το παράνομο εμπόριο εξωτικών άγριων ειδών αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες της απώλειας της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.

Πρόκειται για μία αρκετά προσοδοφόρα παράνομη δραστηριότητα καθώς σύμφωνα με την Ιντερπόλ, μέσω αυτού διακινούνται περίπου 20 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider