Οι εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν μαζικά το Ην. Βασίλειο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν μαζικά το Ην. Βασίλειο
Μαζική φυγή εκατομμυριούχων από το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται φέτος, ένα φαινόμενο που είναι πιθανό να επιδεινωθεί από τις εθνικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Ιουλίου.

Μαζική φυγή εκατομμυριούχων από το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται φέτος, ένα φαινόμενο που είναι πιθανό να επιδεινωθεί από τις εθνικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η έκθεση «Henley Private Wealth Migration» δείχνει ότι η Βρετανία θα χάσει 9.500 ιδιώτες με υψηλή καθαρή αξία το 2024 -αριθμός υπερδιπλάσιος από το περυσινό ρεκόρ των 4.200.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο μετά την Κίνα στην κατάταξη της Henley, με τον γίγαντα της ανατολικής Ασίας να αναμένεται να δει καθαρή εκροή 15.200 εκατομμυριούχων το 2024.

Η πρόβλεψη σηματοδοτεί μια ραγδαία στροφή για τη Βρετανία, που κάποτε θεωρούνταν προνομιακή τοποθεσία για τους βαθύπλουτους του πλανήτη. Η Henley, συμβουλευτική εταιρεία που παρακολουθεί τις μεταναστευτικές τάσεις, σημείωσε ότι μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και των αρχών της δεκαετίας του 2000, η ​​χώρα υποδεχόταν ομάδες πλούσιων οικογενειών που μετακόμιζαν στις ακτές της από όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

«Ωστόσο, αυτή η τάση άρχισε να αντιστρέφεται πριν από περίπου μια δεκαετία, καθώς περισσότεροι εκατομμυριούχοι άρχισαν να φεύγουν από τη χώρα και λιγότεροι να μεταναστεύουν εκεί», σημειώνεται στο report. «Συγκεκριμένα, την εξαετία από το 2017 έως το 2023 μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε συνολικά 16.500 εκατομμυριούχους λόγω μετανάστευσης. Οι προσωρινές εκτιμήσεις για το 2024 είναι ακόμη πιο ανησυχητικές», πρόσθεσε η έρευνα.

Η Hannah White, διευθύνουσα σύμβουλος του thik tank, σημείωσε ότι η έξοδος των εκατομμυριούχων θα μπορούσε να επιταχυνθεί από τις φετινές γενικές εκλογές. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν στο αριστερό Εργατικό Κόμμα ένα εντυπωσιακό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του δεξιού Συντηρητικού Κόμματος. Δημοσκόπηση της Savanta για την εφημερίδα The Telegraph, που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, έδωσε στους Εργατικούς 46% των ψήφων, υπερδιπλάσιο από το 21% των Συντηρητικών, με το λαϊκιστικό δεξιό κόμμα Reform να μην απέχει πολύ με 13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider