Βρετανία: Ισχυρή επίδοση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ισχυρή επίδοση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, καθώς, μετά από έναν βροχερό Απρίλιο, οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα για να αγοράσουν... τα πάντα (ρούχα, έπιπλα κλπ).

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, καθώς, μετά από έναν βροχερό Απρίλιο, οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα για να αγοράσουν... τα πάντα (ρούχα, έπιπλα κλπ).

Ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν στα καταστήματα και στο διαδίκτυο αυξήθηκε 2,9% τον Μάιο, διαγράφοντας την πτώση του 1,8% που σημειώθηκε τον Απρίλιο (αναθεωρημένο μέγεθος), όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1,8%.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έρχονται μετά ένα κρίσιμο report που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, δηλαδή το διάστημα προτού ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία επιφέρουν κρίση στο κόστος διαβίωσης. Μαζί, υποδεικνύουν ότι η αύξηση των μισθών βοηθά τα νοικοκυριά να αντέξουν την υποτονική οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της ανεργίας.

Οι πωλήσεις εκτός τροφίμων αυξήθηκαν κατά 3,5%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2021. Τα καταστήματα ρούχων και υποδημάτων μαζί με εκείνα που πωλούν καταστήματα επίπλων, αθλητικού εξοπλισμού, παιχνιδιών και παιχνιδιών, εμφάνισαν όλα ισχυρά κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Μάιο στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider