ΔΝΤ: Ανοδική αναθεώρηση για την κινεζική ανάπτυξη - Στο 5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Ανοδική αναθεώρηση για την κινεζική ανάπτυξη - Στο 5%
Το ΔΝΤ αναθεώρησε το ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας για το 2024 στο 5% από την εκτίμηση του Απριλίου που προέβλεπε ανάπτυξη 4,6%.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε το ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας για το 2024 στο 5% από την εκτίμηση του Απριλίου που προέβλεπε ανάπτυξη 4,6%. Η αναθεώρηση έγινε στο πλαίσιο της πρόβλεψης για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας (WEO), ενώ για την Κίνα αποδίδεται στην ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και στη δυναμική πορεία των εξαγωγών στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Στην Κίνα, η ανάκαμψη της εσωτερικής κατανάλωσης ώθησε προς τα πάνω την αναθεώρηση για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στο πρώτο τρίμηνο, βοηθούμενη από προσωρινή αύξηση των εξαγωγών, που συνδέεται με την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης που καταγράφηκε το 2023», σύμφωνα με το ΔΝΤ. Ωστόσο, το ΔΝΤ διατήρησε την εκτίμησή του για παγκόσμια ανάπτυξη το 2024 στο 3,2% επισημαίνοντας ότι οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας παραμένουν η κινητήριος δύναμη για την παγκόσμια οικονομία.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας παρέμεινε σταθερή τον Ιούνιο, καθώς ο εκσυγχρονισμός και το νέο ποιοτικό παραγωγικό εργατικό δυναμικό εξακολουθούν να βελτιώνονται. Η προστιθέμενη αξία της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, που αποτελεί έναν σημαντικό συντελεστή για την πορεία της οικονομίας της, κατέγραψε ετήσια αύξηση 5,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής στην Κίνα (NBS).

Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,42% τον Ιούνιο. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε ετήσια αύξηση 6%. Η βιομηχανική παραγωγή έχει σημείο αναφοράς τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γουάν (2,52 εκατομμύρια ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχεδόν 60 νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Κικίλιας: 833.722 πολίτες καθάρισαν τα οικόπεδά τους

Bloomberg: Ο Τραμπ θέλει για ΥΠΟΙΚ τον Ντάιμον (JP Morgan) - Το μέλλον του Πάουελ στη Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider