Ν. Παπαθανάσης: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το ρεύμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Παπαθανάσης: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το ρεύμα
Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις στο ρεύμα - Όσα υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΟ.

Σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το ρεύμα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ. Αναφερόμενος στις αυξήσεις του ρεύματος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι αποτέλεσμα ασύμμετρης προσφοράς και ζήτησης, ταυτόχρονα του συστήματος διασύνδεσης και είδατε ότι αμέσως η Κυβέρνηση έτρεξε να προλάβει».

«Αναμένουμε τις τιμές στις αρχές του μήνα και θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό η στήριξη στα νοικοκυριά. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και για αυτό ήρθαμε πολύ πιο μπροστά από την εξέλιξη να ανακοινώσουμε αυτή τη στήριξη που μάλιστα θα προκύψει από μια ειδική εισφορά που θα πληρώσουν εταιρείες» πρόσθεσε.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «εμείς ερχόμαστε ακριβώς στο τιμολόγιο το οποίο μεταβάλλεται για να μπορέσουμε να προβλέψουμε μια αύξηση και μάλιστα να θωρακίσουμε τα νοικοκυριά που είναι πολύ σημαντικό γιατί εκεί έχουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο»

Σε άλλο σημείο και σχετικά με ερώτηση για τα προγράμματα ΤΕΠΙΧ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Κατ' αρχάς αυτά τα προγράμματα αφορούν μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μια στήριξη για να μπορέσουν να αναπτύξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας πάει πάρα πολύ καλά».

«Ήδη το μέρος των δανείων, όπου εκεί επιδοτείται το 40% του δανείου με μηδενικό επιτόκιο και το υπόλοιπο για δύο χρόνια με τρεις μονάδες έχει ήδη καλυφθεί, αλλά τρέχει ακόμα το Ταμείο Εγγυοδοσίας, όπου μπορούμε να εγγυηθούμε εμείς το 80% του δανείου, έτσι ώστε να μη χρειάζεται από τις επιχειρήσεις ιδιαίτερη εγγύηση, δηλαδή εμπράγματες εξασφαλίσεις» συμπλήρωσε.

«Εδώ λοιπόν επιδοτούμε και με τρεις μονάδες το επιτόκιο για δύο χρόνια. Επομένως υπάρχει, Είναι σε εξέλιξη. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να μπουν στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο Know Your Customer, να κάνουν την αίτησή τους. Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση τον τραπεζικό τομέα. Γι’ αυτό ερχόμαστε εμείς ως πολιτεία να εγγυηθούμε τα δάνεια για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι «έχουμε ένα ιδιαίτερο δάνειο το οποίο λέγεται δάνειο καινοτομίας, το οποίο μπορούν να το πάρουν οι επιχειρήσεις. Εκτός της επιδότησης του επιτοκίου μπορεί να αφαιρεθεί και το 20% του κεφαλαίου που παίρνουν. Επομένως, έχουμε ένα δάνειο που δίνει μπόνους σε κάποιον που πετυχαίνει τους στόχους. Αφορά βεβαίως επιχειρήσεις που υπηρετούν, αν θέλετε, την καινοτομία».

Σχετικά με τους αγρότες, ανέφερε ότι υπάρχει ένα δάνειο μικρής αγροτικής επιχειρηματικότητας έως 25.000 ευρώ όπου εκεί το 50% είναι άτοκο, αλλά για τα πρώτα δύο χρόνια είναι το 100% άτοκο. «Στεκόμαστε στους αγρότες, τους θεωρούμε πολύ κρίσιμους για την παραγωγική μας δυνατότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τιμούμε όσους χάθηκαν

Κικίλιας για Κυπριακό: Ο ελληνισμός έχει ιστορικό βάθος και μεγάλη ψυχή

Attica Bank - Παγκρήτια: Στη Βουλή η σύμβαση συγχώνευσης – Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή

gazzetta
gazzetta reader insider insider