Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» στην μάχη κατά του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» στην μάχη κατά του πληθωρισμού
Ένα δύσκολο «τελευταίο μίλι» στον αγώνα κατά του πληθωρισμού έχει να διανύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως αποδεικνύεται από τις σταθερά αυξημένες τιμές στις υπηρεσίες, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ίζαμπελ Σνάμπελ.

Ένα δύσκολο «τελευταίο μίλι» στον αγώνα κατά του πληθωρισμού έχει να διανύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως αποδεικνύεται από τις σταθερά αυξημένες τιμές στις υπηρεσίες, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται σταδιακά προς τον στόχο του 2% μέσα στον επόμενο χρόνο. Ωστόσο ο επίμονος πληθωρισμός στις υπηρεσίες αποδεικνύει ότι το «τελευταίο μίλι» θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά την Σνάμπελ «κάποια στοιχεία δεν ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες της ΕΚΤ» κατά την μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Για αυτό το λόγο, υπογράμμισε ότι η μείωση αυτή δεν θα οδηγήσει «αυτομάτως» σε διαδοχικές μειώσεις.

«Ο ρυθμός των μελλοντικών περικοπών θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για το πόσο μπορούν να μειωθούν τα επιτόκια γενικά, το οποίο είναι επίσης αβέβαιο αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καμπανάκι BofA για Βig Tech και αποθέρμανση της οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider