ΥπΑΑΤ: Στα 255 εκατ. ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥπΑΑΤ: Στα 255 εκατ. ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης 2024
Ξεπερνά τα 255 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Εξισωτικής Αποζημιώσεις για το 2024 όπως αναφέρεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ξεπερνά τα 255 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Εξισωτικής Αποζημιώσης για το 2024 όπως αναφέρεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η υποβολή των αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης πραγματοποιείται έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης).

Η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 έως και την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 επιφέρει ποινή 1% επί του ποσού της ενίσχυσης για κάθε εργάσιμη ημέρα. Μετά την λήξη του ανωτέρου χρονικού διαστήματος η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Όπως αναφέρεται στη πρόσκληση στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η ετήσια ενίσχυση των γεωργών των ορεινών περιοχών και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικούς περιορισμούς ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα.

Με τη χορήγηση της εν λόγω αντισταθμιστικής ενίσχυσης, η παρέμβαση συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμου γεωργικού εισοδήματος, στην ανθεκτικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στις περιοχές αυτές, καθώς επίσης και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στις γεωργικές γαίες των περιοχών αυτών, λόγω της μη εγκατάλειψης αυτών και τη συνέχιση των γεωργικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider