Γαλλία: Ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει τουλάχιστον το 0,35% στο Q3 χάρη στους Ολυμπιακούς, λέει η Κεντρική Τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει τουλάχιστον το 0,35% στο Q3 χάρη στους Ολυμπιακούς, λέει η Κεντρική Τράπεζα
Η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης τουλάχιστον 0,35% το τρίτο τρίμηνο, επωφελούμενη από την ώθηση που δίνει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτίμησε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης κατά τουλάχιστον 0,35% το τρίτο τρίμηνο, επωφελούμενη από την ώθηση που δίνει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτίμησε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα «τρέξει» με ρυθμό ανάπτυξης 0,1%-0,2% το τρέχον τρίμηνο σε σύγκριση με προηγούμενους τρεις μήνες που αναπτύχθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να προσθέσουν στον ρυθμό ανάπτυξης άλλο ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, μέσω της προσωρινής αυξημένης δραστηριότητας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες.

Η εταιρεία καρτών πληρωμών Visa παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στοιχεία που έδειξαν ότι οι μικρές επιχειρήσεις στο Παρίσι σημείωσαν αύξηση 26% στις πωλήσεις προς κατόχους καρτών μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο των Ολυμπιακών Αγώνων σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας στήριξε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη σε ευρήματα από τη μηνιαία έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα σε 8.500 εταιρείες, η οποία έδειξε ότι οι εταιρείες του τομέα των υπηρεσιών αναμένουν αύξηση της δραστηριότητας αυτόν τον μήνα μετά την αδύναμη δραστηριότητα τον Ιούλιο με τους καλοκαιρινούς τουρίστες να μένουν μακριά πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τα στελέχη ανέφεραν επίσης βραδεία βιομηχανική δραστηριότητα τον Ιούλιο, αλλά αναμένουν επιτάχυνση τον Αύγουστο, ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος αναμένει επιβράδυνση τον Αύγουστο μετά από έναν σταθερό Ιούλιο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η αβεβαιότητα των επιχειρήσεων σχετικά με τις προοπτικές περιορίστηκε κάπως τον Ιούλιο, μετά τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου που προκάλεσαν αύξηση της αβεβαιότητας.

Οι εκλογές, τις οποίες προκήρυξε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συντριβή του κόμματός του στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αρχές Ιουνίου, οδήγησαν σε βουλή χωρίς αυτοδυναμία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider