Γερμανία: Πρωτοφανής «βουτιά» για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πρωτοφανής «βουτιά» για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο
Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Γερμανία τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW.

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Γερμανία τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης των προσδοκιών που συντάσσει το ZEW υποχώρησε στις 19,2 μονάδες από 41,8 μονάδες τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μία μέτρηση της τάξης στις 32 μονάδες. Την ίδια στιγμή, η μέση εκτίμηση αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg προέβλεπε σημαντική επιδείνωση στις 34 μονάδες.

«Οι οικονομικές προοπτικές για τη Γερμανία καταρρέουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW Achim Wambach.

Οι οικονομικές προσδοκίες εξακολουθούν να επηρεάζονται από ένα υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας, που οφείλεται στην ασαφή νομισματική πολιτική, τα απογοητευτικά επιχειρηματικά στοιχεία από την οικονομία των ΗΠΑ και την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Wambach.

Η αξιολόγηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία μειώθηκε επίσης, πέφτοντας στις -77,3 μονάδες από -68,9 τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρουμανία εξουδετέρωσε αδέσποτη νάρκη σε ακτή της Μαύρης Θάλασσας

Σταϊκούρας: Τάχιστη αποκατάσταση των υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές

ΗΠΑ: Μικρότερη των προβλέψεων η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider