Μπόστιτς (Fed): Ερχεται η μείωση επιτοκίων - Χρειάζονται λίγα ακόμα στοιχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Ερχεται η μείωση επιτοκίων - Χρειάζονται λίγα ακόμα στοιχεία
 «Αν η οικονομία εξελιχθεί όπως περιμένω, θα έχετε όλοι πιο μεγάλα χαμόγελα στα χείλη σας μέχρι το τέλος του έτους» τόνισε ο αξιωματούχος της Fed

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε την Τρίτη ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία τον έχουν κάνει «πιο σίγουρο» ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%. Ωστόσο, θέλει να δει «λίγα ακόμα στοιχεία» προτού είναι έτοιμος να υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων.

«Είμαι πρόθυμος να περιμένω, αλλά έρχεται... Έρχεται. Νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί» δήλωσε. «Αν η οικονομία εξελιχθεί όπως περιμένω, θα έχετε όλοι πιο μεγάλα χαμόγελα στα χείλη σας μέχρι το τέλος του έτους» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα ήταν πολύ κακό αν ξεκινούσαμε να μειώνουμε τα επιτόκια και μετά έπρεπε να τα γυρίσουμε και να τα αυξήσουμε ξανά. Αυτό θα δημιουργούσε κάθε είδους αβεβαιότητα» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συνέδριο Αφροαμερικανών Χρηματοοικονομικών Επαγγελματιών στην Ατλάντα.

Επίσης ανέφερε ότι η συζήτηση για μια επικείμενη ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερβολική.

«Η ύφεση δεν είναι στις πρoβλέψεις μου. Υπάρχει ακόμη αρκετή δυναμική στην οικονομία όπου μπορούμε να δούμε επιβράδυνση και να μην βλέπουμε την αγορά εργασίας να επιδεινώνεται σε ένα επίπεδο σοβαρής ανησυχίας», είπε ο Μπόστιτς, ενώ τόνισε ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων του ανέφεραν ότι δεν σχεδιάζουν «πολλές απολύσεις».

«Αυτή τη στιγμή, δεν ακούμε πολλές απολύσεις. Δεν ακούμε πολλές προσλήψεις. Όλοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής», είπε, προσθέτοντας ότι οι εργοδότες πιστεύουν ότι μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση τους με το υπάρχον εργατικό δυναμικό τους. «Όσο συνεχίζεται αυτό, νομίζω ότι θα είμαστε σε καλή θέση» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider